Blog: voor de jarige, traktatie sneeuwpop

Blog: voor de jarige, traktatie sneeuwpop

Frozen Traktatie: Zelf te maken Sneeuwpoppen van Snoepgoed!

Traktatie Frozen SneeuwpopHet is weer zover, mijn kleine meid is alweer 6 jaar geworden. Ze had één speciale wens: een traktatie die helemaal in het thema van haar favoriete film Frozen past. Dus begon onze zoektocht naar een traktatie met dit thema.

De traktatie: Na wat brainstormen kwamen we op het idee om zelfgemaakte sneeuwpoppen van snoepgoed te maken. Maar om het echt speciaal te maken, ontwierp ik een leuke wikkel voor een melkpakje met een Frozen-thema, die perfect zou passen bij de traktatie. 

Het Perfecte Snoepgoed: Nadat we de marshmallows en chocolade dip hadden gevonden, vonden we na wat speurwerk ook het perfecte snoepgoed voor de armen van de sneeuwpoppen: chocolade sticks! En om ervoor te zorgen dat de kinderen wisten hoe de sneeuwpoppen eruit zouden zien, maakte ik een voorbeeld van de sneeuwpop, verpakt in cellofaanfolie met een foto van het eindresultaat.

De Finishing Touch: Om de sneeuwpoppen compleet te maken, gebruikte ik het gezicht van Olaf, uitgeprint op normaal A4-papier en vastgeplakt op cocktailprikkers. Zo konden de kinderen de sneeuwpop mooi de finishing touch geven. Vervolgens vouwde ik het melkpakje dicht en gebruikte ik kleine knijpertjes van de Action om ze vast te houden. Mijn dochtertje was helemaal blij met de traktatie. Ze kwam er toen alleen achter dat ze zelf de Marshmallows niet zo lekker vond. Gelukkig dachten haar broers daar anders over, zodat zij de overige chocoladesticks en dips kon eten en haar broers de Marshmallows. 

Deadline: Met nog 30 traktaties te maken en de deadline van dezelfde dag, was het een race tegen de klok. Maar met ongeveer 5 uur aan creatieve inspanningen, inclusief het bedenken van hoe alles vorm te geven, is het allemaal ruim op tijd gelukt. De traktaties werden met open armen ontvangen en iedereen was enthousiast over het zelf maken van de sneeuwpop.

Frozen traktatie: Als je op zoek bent naar een unieke traktatie voor de verjaardag van je kleine, bestel dan hier je printables voor je DIY traktatie.

 

Veel plezier met het trakteren!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.