Herfst!

Het is nu echt bijna Herfst. Dit betekent bij ons, even stilstaan bij de wisseling van het seizoen, samen met de kids. De zomerdecoratie en -versiering  bergen we op en de herfstdecoratie en -versiering halen we uit de doos. En dan…starten we met het opplakken van de statische herbruikbare raamstickers, het Basisstraatje, op het raam in de speelhoek van de kinderen. Deze Grachtenpandjes, wolkjes, maan, boompjes en lantaarnpalen kunnen de aankomende tijd gewoon blijven zitten. Het enige dat we rond Halloween, Sinterklaas, Kerstmis en oud en nieuw hoeven te veranderen is de thema statische herbruikbare raamstickers te vervangen voor het juiste thema. Ik heb op de site de vellen raamstickers bij de thema’s apart neergezet, zodat je zelf een combinatie kunt maken en zo ook de prijs zelf in de hand houdt.

De kinderen vinden het in ieder geval geweldig om de raamstickers op de ramen te plakken. Milan en papa zetten het meisje met paraplu op het dak van de kerk, zodat Juul het meisje niet steeds pakt en in haar keukentje verstopt. De egels zijn veilig, die mogen blijven zitten van Juul, maar dan wel liggend op de rug.

Daarna leggen we op de vensterbank nog wat nep herfsttakken en dieren, zodat onze “seizoenstafel”, ofwel seizoensdecoratie, nu ook een geheel vormt.

Ik denk dat ik van de week ook nog even een hippe bladeren slinger maak voor boven de speeltafel, of een andere typische herfst slinger. Wat zouden jullie leuk vinden voor een herfst slinger?

Samen de raamstickers opplakken

Leave your thought here